Höstgolf

Publicerat: 2024-09-23 12:47 - Skrivet av Johan Tapper

Den vackra hösten är här och än finns gott om tid att njuta av golfen utomhus. I denna nyhet får du ta del av viktig information gällande spel på hösten.

Att spela golf på hösten kan verkligen vara magiskt. Banorna är i toppskick samtidigt som naturen bjuder på vackra färger och dofter. Men det finns också några saker att vara extra uppmärksam på.

På 18-hålsbanan startar vi nu från hål 10, gäller säsongen ut. Vi gör detta dels för att bunkerrenovering på hål 2 nu inleds och vår banpersonal får då mer tid att arbeta ostört på morgonen men det underlättar även vid frost då denna vanligtvis släpper snabbare på hål 10-18. Det betyder att vi nu spelar slinga 10-18 + 1-9.

Vid frost är det strängt förbjudet att spela och beträda banorna. Även vid dimma kan en bana stänga för spel. I bägge fallen annulleras eventuella starttider. Personal på plats meddelar när det är tillåtet för spel igen, har din starttid annullerats behöver du boka en ny tid. 

Det är alltid viktigt att ta hand om banorna men särskilt angeläget under hösten:

- Laga dina nedslagsmärken
- Lägg tillbaka uppslagen torva eller använd divot bags
- Kratta efter besök i bunker och lägg tillbaka krattan


Under hösten avtar växtligheten vilket betyder att en skada som inte åtgärdas inte får samma förutsättningar att repareras till kommande säsong. Påminn gärna dina medspelare om vikten av att vi tillsammans tar hand om våra banor.

Bokningsbara tider på 18-hålsbanan har justerats enligt följande:

- Måndag jämn vecka stängt till 12:00
- Måndag ojämn vecka samt onsdagar och fredagar stängt till 08:00
- Tisdagar, torsdagar och helgdagar stängt till 07:00

Startförbud kan tillkomma eller justeras utifrån väderlek, banarbeten och andra faktorer. 

Hela oktober erbjuder vi skymningsgreenfee, läs mer här.